خیرین و نیکوکاران می‌توانند در تامین تجهیزات و دستگاه‌های اتوکلاو برای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کمک کنند. حواسمان به «پاک‌بان»‌ها این نیروهای خدمات شهری که زحمت جمع‌آوری پسماندهای بیمارستانی را می‌کشند، باشد.

ماسک

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، در پی شیوع کرونا ویروس جدید کرونا و افزایش استفاده از ماسک، مواد ضدعفونی‌کننده و دستکش، کارشناسان ضمن تاکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی، بر ضرورت دفع صحیح پسماندها از سوی مردم و مسئولان تاکید می‌کنند.

حسام‌الدین نراقی - کارشناس مدیریت عملیات امداد و نجات- در این باره اظهار می‌کند: محیط زیست را چه با وجود کرونا ویروس یا «کووید – 19» چه بی‌کروناویروس نابود نکنیم.

وی با اشاره به اینکه اکنون با چالشی رو به رو هستیم که مردم از ترس اینکه دستکش و ماسک‌های خود را وارد منزل یا محل کار خود نکنند آن‌ را در سطح شهر رها می‌کنند، می‌گوید: مردم حتی اگر بیمار یا سرماخورده نیستند، دستکش‌ها و ماسک‌های خود را داخل یک سطل زباله در دار و کیسه‌دار در منزل یا محل کار خود دفع کنند تا این سطل، پسماند را حفاظت و از انتشار ویروس جلوگیری کند.

نراقی با بیان اینکه مردم از انتشار آلودگی توسط دستکش‌ها و ماسک‌های خود نترسند، تاکید می‌کند: اگر در ورودی‌ ساختمان‌های‌ مسکونی یا محل کار سطل‌های دربسته کیسه‌دار قرار گیرد که درب آن با پدال باز می‌شود، مردم می‌توانند با قرار دادن ماسک و دستکش‌های یکبار مصرف خود در آن از انتشار ویروس جلوگیری کنند چون زمانی‌که در سطل زباله بسته باشد، ویروس منتقل نمی‌شود. مردم باید بدانند رها کردن دستکش‌ها و ماسک‌های خود در خیابان‌ها می‌تواند منجر به انتشار و انتقال ویروس شود.

وی با اشاره به اینکه وزارت بهداشت، دانشگاه‌های‌ علوم پزشکی، سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها و سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران درباره نحوه برخورد با پسماندهای ویروسی دستورالعمل‌هایی تعریف و ارائه کرده‌اند، می‌گوید: مجریان مدیریت این نوع پسماندها که می‌تواند شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، پیمانکاران شهرداری و مراکز درمانی باشند باید در این شرایط که با تولید حجم بالای پسماندهای آلوده بیمارستانی مواجه هستیم، این دستورالعمل‌ها را رعایت کنند و با جمع‌آوری و ایمن‌سازی پسماندهای بیمارستانی به‌صورت یکپارچه در این شرایط اضطراری مشکلات جاری را کاهش دهند.

این کارشناس مدیریت عملیات امداد و نجات ادامه می‌دهد: پسماندهای ویروسی باید از مبدا یعنی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی مدیریت و در دستگاه‌های ضدعفونی‌کننده مانند «اتوکلاو» ضدعفونی شوند اما اکثر بیمارستان‌های کشور از دستگاه‌های ضدعفونی‌کننده برخوردار نیستند.

وی درباره اقداماتی که مردم از جمله سازمان‌های غیردولتی و فعالان اجتماعی می توانند انجام دهند، اظهار می‌کند: همه ما می‌توانیم هشدارها و نکات بهداشتی را به دیگران اطلاع بدهیم و نسبت به این مساله بی‌تفاوت نباشیم همچنین خیرین و نیکوکاران می‌توانند در تامین تجهیزات و دستگاه‌های اتوکلاو برای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی کمک کنند.

نراقی ادامه می‌دهد: بخش صنعت کشور بسیار قوی‌است و اگر به مهندسان و صنعت اعتماد شود و خیرین به لحاظ مالی حمایت کنند شاید بتوانند دستگاه‌های اتوکلاو و ... را تولید کنند و در اختیار بیمارستان‌ها و مراکز درمانی قرار دهند.

این کارشناس مدیریت عملیات امداد و نجات می‌افزاید: باید برای افرادی که با پسماندهای ویروسی و بیمارستانی مواجه هستند چه کارکنان بیمارستان‌ها،‌چه کارکنان خدمات شهری و حتی گروهی از اجتماع که به‌دلایل متعدد از طریق جمع‌آوری، تفکیک و فروش زباله امرار معاش می‌کنند، دستورالعمل‌ها و اقدامات احتیاطی – آموزشی در نظر گرفته شود.

نراقی تاکید می‌کند: در این ایام حواسمان به «پاک‌بان»‌ها باشد چرا که این نیروهای خدمات شهری هستند که زحمت جمع‌آوری پسماندهای بیمارستانی را می‌کشند. بنابر این لازم است به خوبی تغذیه شوند تا سیستم ایمنی بدن‌شان افزایش پیدا کند.

میترا البرزی‌منش، فعال محیط زیست نیز گفت: دستمال‌ کاغذی یا دستکش‌هایی که در خانه استفاده می‌شود را باید در کیسه‌ای جدا از زباله‌های عادی قرار دهیم سپس آن کیسه‌های دربسته را به سطل زباله منتقل کنیم.

وی ادامه می‌دهد: توصیه شده است افرادی که از محیط بیرون به منزل باز می‌گردند هنگام باز کردن در منزل دست‌های خود را بشویند یا از دستکش یکبار مصرف و دستمال کاغذی استفاده کنند و آن را خارج از منزل دفع کنند، در نتیجه امکان دارد دورریز پلاستیکی و دستمال کاغذی ما به‌دلیل رعایت مسائل بهداشتی بیشتر شود.  

البرزی منش با اشاره به اینکه رعایت نکات بهداشتی ضروری‌ است، اظهار می‌کند: مردم سعی کنند تا حد امکان از دستمال‌های کاغذی و حوله‌های کاغذی آشپزخانه کمتر استفاده کنند.

این فعال حوزه محیط زیست همچنین تاکید می‌کند: هنگام شستشوی دست‌ها که توصیه شده‌ است به‌طور مداوم طی روز و به مدت طولانی انجام شود، مردم نباید فراموش کنند که حتما شیر آب را زمانی که شروع به شست وشوی دست‌ها می‌کنند ببندند و سپس در زمان آب‌کشی دست‌ها باز کنند؛ چراکه شست وشوی دست‌ها باید به‌صورت دقیق و به مدت طولانی انجام شود و در این ‌صورت می‌توان تا حد ممکن در مصرف آب صرفه‌جویی کرد.

البرزی ‌منش ضمن توصیه به اینکه تمام مردم از سلامتی خود مراقبت کنند تا به ویروس کرونا آلوده نشوند، می‌گوید: مردم تا جایی که می‌توانند سعی کنند نکات بهداشتی توصیه ‌شده را رعایت کنند اما به‌ دلیل ترس از ابتلا به این ویروس از مصارف بیش از اندازه بپرهیزند.

کد خبر 489970

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha